Felvetel lehetosegek

Hitel BAR-osoknak – egyre többen jutnak hitelhez

Változik a bankok hozzáállása a BAR listás ügyfelekhez. A bankok valószínűleg felülbírálták eddigi álláspontjukat, mert túl könnyű felkerülni a feketelistára? 

Rosszul jár az, aki felkerül a BAR-listára, hiszen évekig meg lesz bélyegezve. Ráadásul könnyű a listára való felkerülés: elég hozzá, hogy a minimálbérnek megfelelő összeggel tartozzunk 90 napig.

Tovább

Euró pénzek

Jelzáloghitel EU-s országból

A jelzáloghitel lakás vagy ház vásárlását teszi lehetővé. A jelzáloghitelt bankok, takarékszövetkezetek és egyéb hitelintézetek nyújtják, és a hitel biztosítékaként gyakran maga az ingatlan szolgál.

A jelzáloghitel esetében a kamat általában alacsonyabb, a törlesztési időszak pedig hosszabb, mint a fogyasztói hitel esetében. Ha azonban Ön nem teljesíti visszafizetési kötelezettségeit, és a jelzálogkölcsön biztosítéka maga az ingatlan, a hitelező intézmény lefoglalhatja és árverés keretében értékesítheti az ingatlant. 

Tovább

Pénz 20k húszezres

Júliustól ugyanaz a jövedelem kevesebb hitelre lesz elég

2019. július elsejével változik a JTM korlát, így nagyobb jövedelmet kell majd igazolni a bank felé ugyanakkora törlesztőrészlet megítéléséhez. Összeszedtük röviden a legfontosabb információkat, és hogy mire érdemes figyelni a hitelfelvétel előtt állóknak. A hitelt befolyásoló tényezők Az … Tovább

MNB

Erre várt minden hitelfelvevő: vége a becsapásnak

Régóta erre várt minden hitelt felvenni szándékozó – A jegybank tovább szeretné élénkíteni a pénzintézetek közötti árversenyt, emiatt a jövőben minősítést vezetnek be a legjobb hitelek kiszűrése céljából.

A Magyar Nemzeti Bank szerint a hitelek között nincs elég nagy az árverseny. Tudvalévő, hogy az árversenyből mindig a fogyasztók, jelen esetben a hitelfelvevők profitálnak, hiszen minél nagyobb a verseny, annál kedvezőbben juthatnak hitelhez

Tovább

Ügyintézés

Szabad felhasználású jelzálogkölcsön

Elmondható, hogy az idei évben eddig a hitelek tekintetében minden a CSOK-ról és a lakáshitelekről szólt. Sokaknak azonban továbbra is a hagyományos szabad felhasználású kölcsönökre van/lenne szükségük, különösen, ha a BAR-listásokra gondolunk.

Nagyon sok embert érint a kérdés, nem csak a BAR-listásokat. Miért is? Mert elképzelhető, hogy nagyobb összegű szabadon felhasználható pénzösszegre van szüksége, amelynek felhasználását nem akarja feltétlenül a bank orrára kötni.

Tovább

Euróban

Osztrák személyi hitel

Személyi hitel? Drága! Mondják az okvetetlenkedők. Pedig a személyi hitel nem feltétlenül drága, magas kamatozású. Milyen kár, hogy nálunk nem vehető igénybe. Sajnos az osztrák személyi hitelek egy mezei magyar állampolgár számára nem érhetők el. Azonban más, igen kedvező osztrák hitelek igen.

Az ausztriai bankok is rájöttek, hogy a magyar ügyfelek ugyanolyan ügyfelek, mint a saját hazájuk polgárai, ezért nem támasztanak semmilyen akadályt, ha náluk akarunk hitelt felvenni.

Tovább