Az osztrák hitel felvétele

Az osztrák hitelek minden esetben jelzáloghitelek, vagyis a hitel felvételéhez szükséges egy lakóingatlan, amely a jelzálogtárgyak „magját” képezi.

Amennyiben az adott ingatlanra az osztrák bank nem folyósítja a kívánt összeget, mert az ingatlan piaci értéke alacsony, bármilyen egyéb ingatlan is bevonható a fedezeti tárgyak körébe. Ráadásul az osztrák hitel fedezetéül szolgáló ház, tanya, iroda stb. tulajdonosa akár kiskorú is lehet.

Nézzük most részleteiben az ausztriai banki kölcsön további feltételeit:

Elsősorban a frekventáltabb területeken levő ingatlanokra adnak magas összegű hitelt. Ennek oka nem az osztrák bankok vidékellenessége, hanem egyszerűen a józan pénzügyi megfontolás. Természetesen bármilyen ingatlanra lehet felvenni kölcsönt, ám ennek mértéke a városi és fejlett vidéki területeken levő ingatlanok bevonása esetén a legmagasabb. Előzetesen felmérjük az ingatlan értékét, és utána tájékoztatjuk kedves ügyfelünket, hogy milyen összegű kölcsönre számíthat.

Online osztrák hitel kalkulátor »

Az osztrák hitel felvételének kondíciói sokkal rugalmasabbak, mint a magyar bankok által nyújtott kölcsönöké, azon egyszerű oknál fogva, hogy semmilyen jövedelemigazolásra nincs szükség, egyszerűen csak az ingatlan értéke számít. Emellett fontos, és húsbavágó különbség, hogy Ausztriában nincs KHR-lista, így ott azok is pénzhez juthatnak, akiknek itthon nem adnának a bankok hitelt, akár mert aktív, akár, mert passzív tagok.

Az osztrák hitel értelemszerűen euró alapú, a legkisebb hitelösszeg 20 000 euró, a legnagyobb pedig kizárólag az ingatlanok értékétől függ, vagyis akár több milliárd forintnak megfelelő euró is lehet. A futamidő igen rugalmas: akár húsz évet is választhatunk, azonban, ha menet közben meggondolja magát, kedvező feltételekkel előtörlesztheti a kölcsönt! Ez páratlan kedvezmény a magyar bankok gyakorlatához képest!

Szintén igen kedvező, hogy három havonta kell fizetni, így felvehetik azok is, akiknek nincs rendszeres jövedelmük, csak nagyobb időszakonként jutnak pénzhez (tipikusan vállalkozók, cégek, akiknek nem feltétlenül a fizetései határidő lejártakor utalják a díjukat).

Az osztrák hitel kalkulátorral ön is kiszámolhatja – megközelítőleg –, hogy mennyi lesz a havi törlesztés, de tudnia kell, hogy az ausztriai bankok nem fix kamatra adnak kölcsönt, hanem minden igénylés egyedi. Ezzel együtt a törlesztés kamata 6 és 7,1% közt mozoghat, ennél több nem lehet.

Ha érdekli önt az osztrák hitel, kérje megkeresésünket, mi segítünk a papírmunkák elintézésében, és megkérjük az előzetes hitelbírálatot Ausztriából (Ez két napon belül megérkezik). Ha az pozitív, továbbvisszük az igénylést, és segítünk a hitel felvételében.