Ősztől csökken!

Ennyivel kevesebb hitelt vehetünk fel ősztől

2018 októberétől az MNB átalakítja a felvehető hitelösszeg szabályait. A változtatás elsősorban azokat érinti érzékenyen, akik az alacsonyabb kamat (és alacsonyabb havi törlesztőrészlet) kedvéért a kockázatosabb, változó kamatozású kölcsönfelvételt részesítik előnyben. Alábbiakban konkrét példán keresztül is bemutatjuk, mit jelent ez a felvehető hitelösszegek tekintetében.

Tovább

Automata bírálattal

Fejlődés: személyi kölcsön már 1 órán belül is

Minél inkább távolodunk az időben válság okozta visszaeséstől, annál inkább kerül vissza a pénzpiac is a normál kerékvágásba, illetve annál több innovatív eszközt találunk a pénzintézetek palettájában.

Egyre több helyen adhatjuk már be online módon is személyi kölcsön igénylésünket, ezen felül több bank mobilalkalmazása néhány perc alatt elvégzi az előzetes hitelbírálatot és megtudhatjuk, kaphatunk-e hitelt. Legutóbb a CIB Bank háza tájáról lehetett hallani, hogy alkalmazásuk percek alatt megmutatja, mennyi hitelt kaphatunk. Pénzügyi elemzők szerint egyébként 2017-ben már erősen látszik a személyi kölcsönök iránti megnövekedett kereslet.

Tovább

Mit kapunk Ausztriában?

Most már hitelért is oda járunk. Jobbak az autók? Persze. Jobb a termékkínálat? Persze. Drágább is? Mi tagadás… És az osztrák hitel? Nos, az nem drágább, hanem olcsóbb. Ingyen előtörleszthető. 1%-os büntetéssel végtörleszthető. Szabadon felhasználható. KHR-listával is felvehető.

Tovább

Ki fizeti meg az útdíjat?

A 2013. július 1-jével bevezetendő elektronikus útdíj a magyar autópályák, autóutak és főutak kijelölt szakaszait érinti, és a 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó gépjárművekre, vontatókra, valamint ezen járművek valamelyikéből és pótkocsiból álló járműszerelvényekre vonatkozik. A használati díjat … Tovább