Jelzáloghitelek

Minden olyan hitelt jelzáloghitelnek hívunk, amelyben az adós felajánlja, hogy valamilyen ingatlan vagy ingóság tulajdonjogát átengedi a folyósítónak, ha nem tudna tovább fizetni.

Az osztrák hitel minden esetben jelzáloghitel, pontosabban: minden esetben olyan hitel, amelynél a fedezet ingatlan (nem lehet pl. autó, motor, busz vagy nagy értékű egyéb ingóság), mégpedig legalább egy lakóingatlan.

Az egy lakóingatlan mellé bármilyen egyéb ingatlan is bevonható, ha ön nagyobb osztrák hitelt szeretne felvenni, mint amire ház, lakás stb. feljogosítja. Az osztrák jelzálog hitelt felveheti bármilyen célból, vagyis a kölcsön szabad felhasználású.

Különbségek a magyar és az osztrák jelzáloghitel közt

A magyarországi jelzáloghitelek drágák, rugalmatlanok, igénylésük hosszas és tortúráktól sem mentes, ráadásul az adóslistára felkerültek nem könnyen juthatnak hozzá. Ezzel szemben az osztrák jelzáloghitel kamata nem lehet több 7,1%-nál, a bankok már a felvétel során is számos olyan apróságot vonultatnak fel, amely megkönnyíti a hitelfelvételt – amely igen egyszerű, még akkor is, ha egy idegen országban intézzük, hiszen önnek semmit sem kell csinálnia! –, és nyugati szomszédunknál nincs BAR-, valamint KHR-lista, tehát valóban bárki hozzájuthat a hitelhez.

Mivel nyújt többet az osztrák hitel?

  • Felvétele előtt 8 órán belül válaszolnak a hitelkérelemre – vagyis csupán egyetlen napot kell várnia, hogy kiderüljön, kaphat-e hitelt.
  • A felvételhez nem kell jövedelemigazolás, csak az ingatlan tulajdoni lapja.
  • Az osztrák hitel szabadon felhasználható, nem csak a magyar jelzáloghiteleknél megszokott módokon (lakásvásárlás, -felújítás, -bővítés).
  • A törlesztés euró alapú (ez jelenleg, de még a legrosszabb időkben is jobb volt, mint a legjobb forint alapú hitel), és negyed éveként történik.

Az osztrák hitel visszafizetése esetén nem kell az itthoni jelzáloghiteleknél szokásos előtörlesztési díjat kifizetnie (ha nem akarnának a bankok finomkodni, nyugodtan megmondhatnák: büntetést fizetettnek, amiért az ügyfél nem akar többet fizetni; ez Ausztriában ismeretlen). Az osztrák hitelt felveheti magánszemély, vállalkozás, egyéni vállalkozó, minden esetben villámgyors és egyszerű az igénylése.

Osztrák jelzáloghitel kalkulátor »

A legkisebb jelzáloghitel 20 000 euró (nagyjából 5,5 millió forint), vagyis a fedezetnek legalább ezt az összeget „le kell fednie”. Felső korlátozás nincs, csak a jelzálog értéke szab határt a folyósítható összegnek.

Ha felkeltettük érdeklődését az osztrák jelzáloghitelek iránt, vegye fel velünk a kapcsolatot. Ha előzetes hitelbírálata pozitív, utána segítünk önnek a hitelfelvétel minden lépésében.