Díjmentes készpénzfelvétel akár euróban is, Revolut kártyával

Forint ATM-ből Revolut kártyával is lehetőség van számlacsomagtól függően meghatározott pénzösszeg díjmentes felvételére annak ellenére, hogy – mivel nem magyar pénzintézet – a magyarországi bankszámlákra alkalmazandó díjmentes készpénzfelvétel lehetősége nem vonatkozik a Revolut Bankra. Az egyik hazai pénzintézet bankautomatáiból pedig akár euró is felvehető, és ha a Revolut számlán van euró, akkor nem kell még váltani sem.

A Revolut Bank számlatulajdonosaira nem érvényes a hazai jogszabályban megszabott 150 ezer forintos díjmentes készpénzfelvételi lehetőség, mivel a Revolut nem magyar, hanem litván pénzintézet. Ugyanakkor a Revolut kártyákkal is van lehetőség, a számlacsomagtól függően 15 ezer és 750 ezer forint közötti összeg díjmentes felvételére havonta. A meghatározott összegek feletti készpénzfelvétel esetén 2%-os (minimum 1 eurós) díj kerül felszámolásra.

Díjmentesen a legalacsonyabb összeg a Revolut <18 csomaggal, a legmagasabb pedig az Ultra csomag birtokában vehető fel. A Revolut <18 egy speciálisan gyermekek számára kialakított, a szülők számlájához tartozó alszámla, saját bankkártyával a gyermekek részére. Az Ultra csomag számla havi díja 16 550 Ft. A Plus csomaggal, amelynek havi díja 1600 Ft, havonta 75 ezer, a 3000 forintos havi díjú Premium csomaggal 150 ezer, a 4800 forintos havi díjú Metal csomaggal pedig 300 ezer forint vehető fel havonta díjmentesen.

Lényeges tudnivaló, hogy az egy alkalommal történő díjmentes készpénzfelvétel elszámolási hónaponként, azaz nem naptári hónaponként lehetséges, ez pedig számlánként eltérhet. Így megtörténhet az is, hogy hónap közepén megtörténik az ingyenes készpénzfelvétel, azonban a következő hónap elején már fizetni kell érte. A díjmentes készpénzfelvételi limithez kapcsolódó fordulónap ellenőrizhető a Revolut mobilalkalmazásában, a „készpénzfelvétel ATM-ből” menüpontban, amely az alkalmazás bal felső sarkában, a monogramra kattintva, a csomagon belül található.

Fontos továbbá tudni, hogy az Erste Banknál 1200 forint eszközhasználati díjat számolnak fel a Revolut kártyával történő készpénzfelvétel során. Mivel az eszközhasználati díj a felvett összegtől független, így 5000 forint és 100 ezer forint felvétele is ugyanannyiba kerül.

Készpénzfelvétel euróban, díjmentesen

A jutányos devizaváltási árfolyam a Revolut Bank egyik jelentős előnye, különösképpen azért is, mert hétköznap bizonyos összeghatárig – melynek mértéke a számlacsomagtól függ – nincs plusz költsége. A forint mellett más deviza is felvehető díjmentesen külföldön a számlacsomag típusához tartozó limiten belül. A díjat az automaták előre kijelzik, amennyiben a költség túl magas lenne, a tranzakció megszakítható. Ebben az esetben érdemes másik bankautomatánál próbálkozni.

Ha elegendő összeg áll rendelkezésre a számlán az adott devizanem tekintetében, a készpénzfelvét díjmentes, amennyiben az összeg nem elég, akkor az aktuális árfolyam alapján a forintszámlán található összegből vált a Revolut. A költségmentes készpénzfelvétel összeghatárának ellenőrzése kissé nehéz abból a szempontból, hogy a havi keret a forinton kívül euróban van megadva. Az Ultra csomaggal 2000, a Metal csomaggal 800, a Premium csomaggal 400, a Plus és a Standard csomaggal pedig 200 euró vehető fel havi szinten, díjmentesen. Revolut kártyával Magyarországon is felvehető euró költségmentesen néhány vidéki városban, valamint Budapesten tíz helyen, az OTP Bank euró ATM-jeiből.

Szólj hozzá!