Mi várható 2018-ban?

Ha megtakarított pénzünk nem fedezi terveinket, és hitel felvételén gondolkodunk, legyünk nagyon körültekintőek, ne ugorjunk fejest az első ajánlatba! Tájékozódás mindenekelőtt!

Nem mindegy ugyanis, hogy milyen típusú hitelt veszünk fel: fontos mérlegelni a járulékos költségeket, a hitelhez jutás módját, a futamidőt és számos további jellemzőt. Rugalmas megoldást jelenthetnek a szabad felhasználású hitelkeretet biztosító folyószámla- és kártyahitelek, konkrét vásárlási tervek megvalósításához pedig az áruhitelek.

A BAR-listások helyzete valószínűleg változatlan marad a 2018-as évben is. Számukra az egyik legfontosabb pozitívumról, a korlátlan és ingyenes BAR-lista státusz lekérdezésről itt írtunk.

Ha nagyobb összegre van szükségünk, akkor a szabad felhasználású személyi hitelek között is érdemes szétnéznünk.

Várakozásaink szerint az alábbi hiteltermékek lehetnek a legkelendőbbek 2018-ban:

Személyi kölcsön
Ez esetben készpénzt kapunk a pénzintézettől, aminek elköltése nincs célhoz kötve, és a folyószámlahitelekhez képest magasabb a felvehető hitelösszeg is. A hitelnyújtók gyakran azonban magasabb jövedelmet írnak elő, és felvétele időigényesebb. Adóstárs bevonása esetén magasabb hitelösszeg is elérhető. Szolgáltatók többek között: CIB Bank, Budapest Bank, OTP Bank, Cetelem, Cofidis. Az úgynevezett gyorskölcsönök speciális személyi hiteleknek tekinthetők, ahol az elbírálás és folyósítás gyorsasága, és egyéb kényelmi elemek (otthon nyújtott szolgáltatás) miatt a fizetendő kamat, illetve THM nem ritkán magasabb.

Lakáshitel + CSOK 2018 (“ingyen milliók az államtól”)
Használt lakás és 1-2 gyerek után is jár a támogatás, a háromgyerekes új lakásba költözők viszont nagyon jól járnak. A háromgyerekesek tízmilliót csak úgy, tízmilliót pedig olcsó hitelként kaphatnak, ha nagy lakást vesznek. A 10 millió forintos állami támogatás mellett felvehető még 10 millió forint kedvező kamatozással, a korábbi otthonteremtési kamattámogatásnál 3 százalékponttal kedvezőbb lesz.

Áruhitelek
Az áruhitel a legszélesebb körben hozzáférhető fogyasztási kölcsön, amely valamennyi nagyobb kereskedelmi hálózatban igényelhető. Ezeket a hiteleket jellemzően egy-egy árucikk megvásárlásához nyújtják, és előnye, hogy alacsonyabb jövedelem esetén is hozzájuthatunk, sokszor 0%-os kamat és THM mellett is igénybe vehetjük.

Alapvetően vegyük figyelembe, hogy a pénzügyi szolgáltatók nem jótékonysági intézmények, ritkán adnak hitelt anélkül, hogy az nekik megérné. Az “ingyenhiteleknél” az üzletek átvállalják a hitelek költségeit a bankoktól, így juthatunk részletre a kiszemelt áruhoz. Ezért cserébe ezeket a költségeket beépítik az áraikba (valószínűleg drágábbak lesznek a termékek), vagyis áttételesen a készpénzzel fizető többi vásárlóval fizettetik meg a nem-is-annyira-ingyen-hitel árát.

“Mi várható 2018-ban?” bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. Legyen pozitív vagy negatív BAR-os, ugyanolyan ember mint aki nem BAR-os. Lehet családi probléma ami miatt megcsúszott. Biztosan van pár milliárdos, aki nem fizet a NAV-nak, de lehet, hogy ennek ellenére a hiteleit sem fizeti….csak nem verik dobra. Miért ez a megalázás a BAR-osoknak? A Bank határozzon meg egy keretet ameddig felvehet hitelt. Pl. 1 millió forintig, és kötelezze a BAR-ost, hogy ott helyben rendezze a hátralékait, és a megmaradt pénzt kapja meg. A törlesztést viszont a munkáltatója adja fel a béréből a BANK felé havonta. Akár nyugdíjas, vagy aktív dolgozó. Ez így lenne igazságos, mindenkinek joga van a hitelhez.

  2. Igen egyetèrtek ezzel azötlettel,mindenember hibázik ,nincs olyan ember aki nevetvolna fel valamilyen hitelt ès valamilyenoknálfogva netudná fizetni.
    Azthogy mindenembernek jár a hitel.Ès akinek egymilió forintnál töbkell akkor mia teendö?De eza megoldás látszodik a legjob ötletnek hogy a munkáltató vonjale a bèrèböl ès utalja a banknak

  3. Ez szép ahogy le van írva.. de kérdem én, miért nem jár annak a CSOK, aki egyenes ágú rokontól szeretne házat venni?

Szólj hozzá!