Fejlődés: személyi kölcsön már 1 órán belül is

Minél inkább távolodunk az időben válság okozta visszaeséstől, annál inkább kerül vissza a pénzpiac is a normál kerékvágásba, illetve annál több innovatív eszközt találunk a pénzintézetek palettájában.

Egyre több helyen adhatjuk már be online módon is személyi kölcsön igénylésünket, ezen felül több bank mobilalkalmazása néhány perc alatt elvégzi az előzetes hitelbírálatot és megtudhatjuk, kaphatunk-e hitelt. Legutóbb a CIB Bank háza tájáról lehetett hallani, hogy alkalmazásuk percek alatt megmutatja, mennyi hitelt kaphatunk. Pénzügyi elemzők szerint egyébként 2017-ben már erősen látszik a személyi kölcsönök iránti megnövekedett kereslet.

Mint ismert, a személyi kölcsönök leginkább váratlan kiadások, átmeneti pénzügyi nehézségek orvoslására valók, gyors folyósítás és manapság már – az öt-tíz évvel ezelőtti állapotokhoz képest mindenképp – barátibb kamatok jellemzik.

A CIB Bank ügyfelei online igénylés esetén ma már akár 1 óra alatt tájékoztatást kapnak, hogy folyósítanak-e nekik szabad felhasználású személyi kölcsönt, ha a bank weboldalán található kalkulátorral számolnak, majd kitöltik az űrlapot is. A technikai fejlődésnek hála mobilalkalmazással még gyorsabb a folyamat: akár 7 perc alatt kiderül, kapunk-e hitelt, ilyen gyorsan megtörténik az automatikus bírálat. Sikeres bírálatot követően kérhetjük az összeg folyósítását, amely szinte azonnal meg is jelenik az ügyfél CIB Banknál vezetett bankszámláján.

A korábban említett pénzügyi elemzők szerint 2017-ben a személyi kölcsönök állománya valószínűleg újra eléri a válság előtti mértéket (hogy ez mennyire jó hír, az erősen szubjektív), azaz nagyjából 300 milliárd forintot. A kölcsön összege is nőtt, ami nem csak az inflációnak és a jövedelmek emelkedésének, hanem a bankok bírálat tekintetében tapasztalható enyhülésének is köszönhető: 1 millió Ft körüli. Abban, hogy a személyi kölcsönök ismét egyre népszerűbbek, elvitathatatlan szerepe van a kamatok csökkenésének.

A statisztikák szerint az ügyfelek még mindig a személyes hitelfelvételt részesítik előnyben, ám haladva a korral egyre nagyobb részt hasít ki az online csatornákon keresztül elindított hitelfelvételek aránya. A legnagyobb hazai pénzintézet, az OTP állományában minden 50. szerződést már teljesen online módon kötnek meg.

A szigorú bírálat enyhülését, a csökkenő kamatokat Ön is megtapasztalhatja, ha elkezd használni egy kalkulátort: meglepően kedvező ajánlatokat kaphat. Tanácsunk: mindig nézze meg a rejtett költségeket is, hiszen az ördög a részletekben rejlik – jobb helyeken persze nem talál rejtett költségeket…

Fejlődés: személyi kölcsön már 1 órán belül is” bejegyzéshez 5 hozzászólás

  1. KHR listán jegyzett nyugdíjas vagyok! 278.000 Ft/hó a nyugdíjam! 2.000.000 Ft hitelt kérnék 60 havi futam idővel. Kihez fordulhatok segítségért? Kérem segítsenek! SOS!!!

  2. Üdvözlöm!
    Szeretnék leginkább osztrák hitelt ingat-
    Lan vásárlásra, de nem tudom kihez lehetne fordulni tanácsért nincs az oldalon. Köszönöm szépen,ha tájékoztatnának!

  3. Nekem az a véleményem akàr kitöl kérünk segitséget nem kapunk hiàba irjuk le sokadikszor, hogy kivel lehetne felvenni a kapcslatot? Hitel ügyben.soha nem kapunk vàlaszt

  4. Családi pótlékot és gyedet kapok, 3 kiskorú gyereket nevelek, most halt meg a férjem, 200000 Ft-ra lenne szükség kapható-e hitel.

Szólj hozzá!