Fejlődés: személyi kölcsön már 1 órán belül is

Minél inkább távolodunk az időben válság okozta visszaeséstől, annál inkább kerül vissza a pénzpiac is a normál kerékvágásba, illetve annál több innovatív eszközt találunk a pénzintézetek palettájában.

Egyre több helyen adhatjuk már be online módon is személyi kölcsön igénylésünket, ezen felül több bank mobilalkalmazása néhány perc alatt elvégzi az előzetes hitelbírálatot és megtudhatjuk, kaphatunk-e hitelt. Legutóbb a CIB Bank háza tájáról lehetett hallani, hogy alkalmazásuk percek alatt megmutatja, mennyi hitelt kaphatunk. Pénzügyi elemzők szerint egyébként 2017-ben már erősen látszik a személyi kölcsönök iránti megnövekedett kereslet.

Mint ismert, a személyi kölcsönök leginkább váratlan kiadások, átmeneti pénzügyi nehézségek orvoslására valók, gyors folyósítás és manapság már – az öt-tíz évvel ezelőtti állapotokhoz képest mindenképp – barátibb kamatok jellemzik.

A CIB Bank ügyfelei online igénylés esetén ma már akár 1 óra alatt tájékoztatást kapnak, hogy folyósítanak-e nekik szabad felhasználású személyi kölcsönt, ha a bank weboldalán található kalkulátorral számolnak, majd kitöltik az űrlapot is. A technikai fejlődésnek hála mobilalkalmazással még gyorsabb a folyamat: akár 7 perc alatt kiderül, kapunk-e hitelt, ilyen gyorsan megtörténik az automatikus bírálat. Sikeres bírálatot követően kérhetjük az összeg folyósítását, amely szinte azonnal meg is jelenik az ügyfél CIB Banknál vezetett bankszámláján.

A korábban említett pénzügyi elemzők szerint 2017-ben a személyi kölcsönök állománya valószínűleg újra eléri a válság előtti mértéket (hogy ez mennyire jó hír, az erősen szubjektív), azaz nagyjából 300 milliárd forintot. A kölcsön összege is nőtt, ami nem csak az inflációnak és a jövedelmek emelkedésének, hanem a bankok bírálat tekintetében tapasztalható enyhülésének is köszönhető: 1 millió Ft körüli. Abban, hogy a személyi kölcsönök ismét egyre népszerűbbek, elvitathatatlan szerepe van a kamatok csökkenésének.

A statisztikák szerint az ügyfelek még mindig a személyes hitelfelvételt részesítik előnyben, ám haladva a korral egyre nagyobb részt hasít ki az online csatornákon keresztül elindított hitelfelvételek aránya. A legnagyobb hazai pénzintézet, az OTP állományában minden 50. szerződést már teljesen online módon kötnek meg.

A szigorú bírálat enyhülését, a csökkenő kamatokat Ön is megtapasztalhatja, ha elkezd használni egy kalkulátort: meglepően kedvező ajánlatokat kaphat. Tanácsunk: mindig nézze meg a rejtett költségeket is, hiszen az ördög a részletekben rejlik – jobb helyeken persze nem talál rejtett költségeket…

“Fejlődés: személyi kölcsön már 1 órán belül is” bejegyzéshez 5 hozzászólás

  1. KHR listán jegyzett nyugdíjas vagyok! 278.000 Ft/hó a nyugdíjam! 2.000.000 Ft hitelt kérnék 60 havi futam idővel. Kihez fordulhatok segítségért? Kérem segítsenek! SOS!!!

  2. Üdvözlöm!
    Szeretnék leginkább osztrák hitelt ingat-
    Lan vásárlásra, de nem tudom kihez lehetne fordulni tanácsért nincs az oldalon. Köszönöm szépen,ha tájékoztatnának!

  3. Nekem mindegy mien kölcsön en szlovakiabol vagyok es anyasagin vagyok szeretnek egy kölcsönt

  4. Nekem az a véleményem akàr kitöl kérünk segitséget nem kapunk hiàba irjuk le sokadikszor, hogy kivel lehetne felvenni a kapcslatot? Hitel ügyben.soha nem kapunk vàlaszt

  5. Családi pótlékot és gyedet kapok, 3 kiskorú gyereket nevelek, most halt meg a férjem, 200000 Ft-ra lenne szükség kapható-e hitel.

Szólj hozzá!