Hogyan kaphat hitelt, aki jelenleg aktív BAR listás?

Amennyiben korábbi hitelmulasztás, esetleg bankkártyatartozás miatt az Ön adatai negatív tartalommal KHR-listára (korábbi nevén BAR) kerültek, azaz tagsága jelenleg is ún. aktív báros, esetleg önhibáján kívül – például kezességvállalás okán – KHR-listára kerül, de hitelre lenne szüksége? Milyen kölcsönfelvételi lehetőségek vannak ilyen esetben?

A helyzet nem egyszerű, hiszen a szabályozás semmilyen méltányossági szempontot nem vesz figyelembe, tehát az aktív BAR-listás státusz okát nem veszik figyelembe, nem mérlegelik: sajnos ebből a szempontból mindegy, hogy Ön korábbi hitelmulasztás miatt, vagy egy baráti szívesség, kezességvállalás miatt lett aktív státuszú szereplő a KHR-listán.

Készpénzre van szüksége, esetleg lakáscél megvalósítása előtt áll és kíváncsi, BAR listásoknak milyen lehetőségei vannak? Olvassa el alábbi tájékoztató írásunkat.

Mi a BAR-lista?

A BAR lista (Bankközi Adós- és Hitelinformációs Rendszer), vagyis hivatalos, jelenleg használatos nevén a Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) egy olyan adatbázis, amely a pénzintézeteket az igénylők hitelképességének felmérésében segíti. Ez a rendszer a hitelszerződésekkel kapcsolatos pozitív és negatív adatokat egyaránt tartalmazza, tehát nem csak a mulasztásokat, hanem például a pontos törlesztést is: számos pénzintézet biztosít kedvezőbb feltételeket az ún. jó adósoknak, azaz a kevesebb kockázatot jelentő ügyfeleknek.

Hogyan kerülhet fel a BAR-listára?

Hitelmulasztás címén akkor kerülnek a rendszerbe az ügyféladatok, ha a lejárt és meg nem fizetett tartozás összege meghaladja a mindenkori minimálbér összegét és folyamatosan, 90 napot meghaladóan fennáll. Ha a tartozás rendezésre kerül, azaz passzívvá válik, a teljesítéstől számított 1 évig őrzi őket a KHR rendszere: ekkor beszélünk passzív BAR-listás státuszról, amely nyilvánvalóan már jóval kedvezőbb és előremutatóbb állapot. Csalás, valamint bankkártya-visszaélés esetén a BAR-lista 5 évig őrzi az illető adatait.

Szerepel Ön a BAR-listán?

Ha nem tudja biztosan, hogy szerepel-e a Központi Hitelinformációs Rendszerben, ennek könnyen utánanézhet: joga van megismerni az Önről nyilvántartott adatokat. Bármelyik pénzügyi szervezetnél, hitelintézetnél kérhet tájékoztatást (tehát például számlavezető bankjánál is). A tájékoztatásból megtudhatja, melyik pénzintézet milyen adatokat adott át Önről. Ez az általában papír alapú levélben kapott tájékoztatás díjmentes, ezért semmilyen díjat nem fognak legombolni Önről.

A megoldás – osztrák hitel?

A hitelképességi vizsgálat során a negatív adatoknak meghatározó szerep jut. Az aktív bárosok helyzete sajnos sohasem volt egyszerű hitelfelvétel szempontjából, ám a gazdasági és pénzügyi válság következtében szigorodó hitelfeltételek miatt még nehezebb helyzetbe kerültek ezek az ügyfelek.

Ennek legfőbb oka, hogyha az ügyfél jelenleg meglévő tartozását nem fizeti pontosan, akkor a pénzintézet számára nincsen garancia arra, hogy a jövőben felvenni kívánt személyi vagy jelzáloghitelét rendszeresen fogja törleszteni, miközben a bankok célja, hogy az adós a felvett kölcsönt visszafizesse. Semmiféle megkötés nincs, ha Önnek nincs kimutatható magyar jövedelme, végrehajtás alatt van vagy KHR-listás, helyi munkaviszony/jövedelem vagy ingatlan birtoklása mellett akkor is kaphat személyi kölcsönt Ausztriában.

Nem győzzük hangsúlyozni: az osztrák hitel bármire megoldást jelenthet, de kérdés, hogy Ön valóban olyan pénzügyi problémával néz-e szembe, amelyhez osztrák hitel felvételére van szükség. Csak megfelelő mérlegelés után indítsa be a hitelfelvétel folyamatát!

“Hogyan kaphat hitelt, aki jelenleg aktív BAR listás?” bejegyzéshez 48 hozzászólás

 1. ÜDV! SZÜKSÉGEM,LENNE 1 MILLIÓ FT ,HITELRE,BÁR LISTÁS VAGYOK,DE AZ ADOSSÁGOM MÁR RENDEZVE,HOL JUTOK,SOS HITELHEZ ? KÖSZÖNÖM !

 2. Hallo. En Austriaban elek. Pontosabban Becsbe n a feleseggemmel . Es bankot szeretnenk felvenni . De az a baj hogy Bar listan vagyunk . Voltunk par banknal es elutasitottak . Pontosabban Volksbank es Santander . 820 euros lohnzetel van es 8 honapi munka viszony . Nem tudnatok egy ojan bankot ajanlani ahol felvehetnenk kolcsont es nem nezik a BAR listat ? Nagy szuksegunk voltam mivel uton van a kisbaba is . Aki tud egy ojan bankot ahol sikerulne kolcsont venni nagyon meg koszonnem.

 3. Nekem olyan poblémám lenne nekm is van tartozásom a Svájci Frank alapú.Mondanom sem kell nem azért nem fizettem mert nem akartam hanem azért mert nem tuttam annyira magas a törlesztőrészlet.De az ingatlan nincs lakható állapotban de lenne olyan lehetőségem arra hogy az Állam felvásárlja az ingatlanomat de nincs pénzem arra hogy lakhatóvá tegyem erre szeretnek segitséget kapni.

 4. Erika.vagyok szeretném.megkérdezni mivel én bárlistás vagyok, hogyan tudnék felveni kölcsőnt őnőktől?

 5. Jó napot kívánok!

  Ingatlant szeretnénk venni, de aktív BAR-osok vagyunk.
  Hol tudnánk hitelt felvenni?
  Tudjuk fizetni, mivel fix munkahelyünk van.
  Köszönöm

 6. Szép estet. Felesegemmel családi gazat szeretnenk vasarolni, de sajnos barlistas vagyok . Szeretnem a hitelem ki fizetni. Szükségem lenne 400.000 Ft ra segítségüket szeretnem ebben kérni. Valaszat elore is Koszonom! Tisztelettel

 7. hello! én nem vagyok bár listán csak a férjem olyan bankot keresek ahol nem kell öt adostársként bevonni a hitelbe azért nem kaptam az erste banktol kölcsönt mert jelenleg 4 hitelem va n amit szeretnék rendezni ezért 1200000 ft re lenne szükségem munkahelyel rendelkezem 1éves munkaviszonyt tudok igazolni lenne valami megoldás köszönöm

 8. Szemelyi hitelt szeretnek felveni vagy lakas hitelt de sajnos bar listas vagyok a deviza hitel miatt itt magyarorszagon sehol nem kapok megegy egyszerü szemelyi hitelt sem

 9. Hello! Feleségemmel szeretnénk családi házat vásárolni csak sajnos bár listás vagyok. Itt magyarországon esélytelen hitelhez jutni. Kb. 13-15 milliós házat szeretnénk hitelből megvasárolni, de önerő az nincs mert albérletben lakunk.

 10. Tisztelt Ügyintéző!

  Érdeklődni szeretnék azzal kapcsolatban, hogy milyen lehetőségekkel lehet lakáshitelt felvenni? 21.000.000 millióért szeretnénk a férjemmel házat vásárolni, de csak 2.100.000 készpénzünk van.

  Segítségét előre is köszönöm.

 11. Szép napot! Élettársammal és 3 gyermekünkkel szeretnénk házat vásárolni! A ház elsődleges becsült értéke 14000000 ft. Sajnos önerő az nincs mivel albérletben lakunk! Várom esetleges segítségüket! Köszönettel Kovács Gábor

 12. Szép napot! Hitelt szeretnénk felvenni. A pàrom bàrlistàn van de van renszeres jövedelme. Én gyest illetve csalàdit kapok. Szeretnénk hàzat vàsàrolni. Hàrom gyermekünk van. Miattuk jo lenne egy sajàt hàz. Itt Magyarorszàgon sajna a hitel felvétel képtelenség. Kérem ha tudnak megoldàst irjanak. Köszönöm.

 13. Szép estét kívánok!
  Páromnak szeretnék egy picit kedveskedni egy szaletlivel és ehhez lenne szükség kb 500000 forintra.
  Sajnos aktív khr listán vagyok igy a magyar bankok letojnak…
  Lehetőségeket keresnék bármi áron.

 14. Üdv!
  Érdeklődni szeretnék, hogy ha BÁR listán vagyok de van bejelentett munkahelyem Magyarországon, vehetek-e fel személyi kölcsönt egy osztrák bankból.
  Válaszát előre is köszönöm!
  Üdvözlettel :
  Viktória

 15. Üdvözlöm!
  Baros vagyok fizet€slevonással.Már sikerült hetedik éve pedagógusként elhelyezkednem a fővárosban. 400000 ezer forintra volna sürgösen szükségem,de sehol nem állnak a megbélyegzegzett emberekkel szóba.Bezzeg mikor becsaptak bennünket a devizával, akkor hálóval fogták az embereket.

 16. Üdvözlöm..
  2millióra lenne szükségem aktiv báros vagyok igy magyarországon nem kaphatok mit tudnak ajánlani..
  Köszönöm..

 17. Jó napot Kívánok!
  Szeretnék hitelt felvenni, sajnos a férjem és Én is bar listások vagyunk, de rendelkezünk jövedelemmel. Nekem most járt le a gyesem, és munkahelyem is van, tehát aktív dolgozónak számítok Én is. Így mind ketten aktív dolgozók vagyunk a párommal. Szeretném megkérdezi, hogy kapnánk -e hitelt két gyermekem miatt szeretnénk lakást venni. Valamint mik a feltételek a hitellel kapcsolatban.

 18. Údvözlöm.Házvásárlás elött állok.Bar listán vavyok ami már ki lett fizetve.17millios ingatlanról van szó 5millios önrésszel.csak a bar még nemjárt le.ehez a hitelhez kellene nekrm valami segítség hol tudnék mihamarabb pénzhez jutni.va bejelentett munkaviszonxom.sürgős lenne.köszönöm

 19. Jónapot ki tud olyan bankot ahol ausztriába olyan bankot ahol krh listásként hitelt lehet felvenni 5 000 000ft-ra lenne szükségem.

 20. 500000 forintra lenne szükségem. Sajnos a férjem elvesztette a munkáját és nem tudtuk fizetni a lakáshitelünket. BAr listára kerültünk. Most már a havi részletet tudjuk fizetni szeptembertől, de sajnos az elmaradt havi részletek miatt fel fogják mondani a szerződésünket és elveheti a bank az ingatlanunkat. Azért lenne szükségünk sürgősen az 500000 forintra hogy az elmaradott havi részleteket egyben ki tudjuk fizetni. Sajnos nagyon sürget bennünket az idő és senki sem tud segíteni. Kérem ha tudnak valami megoldást legyenek kedvesek jelezni felém. Köszönöm.

 21. Hitelt szeretnèk felvenni adósság rendezès cèljából, mert már ott tartunk hogy a fizetèsem 50%- a tehelve van. Szeretnèk megoldást találni hogy a hátra levő tartozásaimat rendezni tudjam mert sajnos egyedül maradtam ès a lètfentartásom veszèlybe került. Kèrem segitsenek megoldást találni! Már csak önökben bizok hogy segítsenek megoldást keresni. 4000000ft ra lenne szüksègem

 22. Üdv! Khr listás vagyok. Sajnos sehol nem kapok hitelt.
  Viszont 2.500.000 ft kellene mert ingatlant szeretnék vásárolni.
  Segítséget kérek.

 23. Aktív KHR-listás vagyok, így a magyar bankok szóba sem állnak velem. Osztrák hitel felvételéhez kérném segítségüket.

 24. Üdv! Érdekelne, Provident miatt BAR-on, vagyok, de van egy személyi kölcsönöm, is, hogy lehetne, egyben a kettőt ki váltani?

 25. Lakás vásárlásra kellene hitel, 3 éve folyamatos munka viszonyom van keresetem havi 150-180e, ami számlára megy.

 26. hello! nekem az lenne a problémám hogy házat szeretnék vásárolni de a feleségem bár listán van és nekem van egy személyi kölcsönöm ezért nem kapunk hitelt sajnos ingatlan fedezet csak az a ház lenne amelyiket megszeretnénk venni. Ebben kérném a segítséget hogy van e rá lehetőség hogy kapjak valamilyen formában hitelt

 27. Hello! BAR-listás vagyok, hitelkiváltásra szeretnék felvenni 1600000 Ft-ot. Kérem segítségét, munkahelyem van Magyarországon. Köszönöm.

 28. Üdv!
  Aktív KHR-ként hitelre lenne szükségem.
  Bejelentett munkahelyem van.
  Várom a visszajelzésüket, hogyan tudnak nekem segíteni.
  Köszönöm!

 29. Jó napot kívánok Barlistás vagyok és szeretnék 500000 Ft hitelt felvenni,segítségüket előre is köszönöm

 30. Üdvözlöm!
  Aktív bár listás vagyok. Szeretnék hitelt felvenni kb. 2.000.000 Ft-ot. Milyen lehetőségeim vannak? Köszönöm válaszát!

 31. Üdv. Aktív báron vagyok, de hitelt szeretnék felvenni, a bárlista miatt nem bejelentve dolgozom.

 32. Üdvözlöm!
  Érdeklődnék,hogy ha mobilházra telekkel szeretnék kölcsönt felvenni arra milyen opciók volnának?Max 4-5 millió forint körüli összeg,a fedezet a telek és a ház lenne.

 33. Üdvözlöm! Az osztrák hitel érdekelne, mivel KHR listán vagyok, így nem kapok itt hitelt!

 34. Jó napot, Mária vagyok, hitelre lenne szükségem! Sajnos nincs ingatlanom és bárlistás vagyok. De van Magyarországon bejelentett munkám, átlagba 100-110 ezer a havi fizetésem. 800 ezer forintra lenne szükségem. Köszönöm!

 35. Jó napot! Aktív bárlistás vagyok, viszont rendelkezem munkahellyel. Jelenleg levonják a fizetésemből a törlesztőrészleteket, de nagyon fontos lenne, hogy tudjak hitelt felvenni, amiből ki fizetném egyben azt az összeget, ami miatt khr listára kerültem. Az egész jövőm függ attól, hogy sikerüül-e valahol így is hitelt kapnom! Sürgősen szükségem lenne 1.500.000 forintra!

 36. Üdvözlöm!Érdeklődni szeretnék,hogy mivel Bárlistán vagyok,hogy hogyan tudnék felvenni Őnöktől kölcsönt?

 37. Üdvözlöm!
  Aktív khr listán szereplek sajnos. Ingatlanom nincs. A fizetésem 200.000 fölött. Szeretnék hitelkiváltó vagy szabad felhasználású hitelt. Ha tud segítsen. Előre is köszönöm válaszát.

 38. Üdvözlöm! Érdeklődni szeretnék, hogy mivel Bár-listán vagyok, hogy tudnék felvenni hitelt Önöknél?

 39. Üdv! 9Mft-ra lenne szükségem, amihez van ingatlanfedezetem, illetve állandó munkaviszonyom, viszont aktív khr-es vagyok. Van lehetőség ekkora összeg felvételére? Válaszukat előre is köszönöm.

 40. Érdeklődnék, hogy kivel kellene felvenni a kapcsolatot, ha osztrák hitelt szeretnék? Nem saját hibámból vagyok aktív bár-os. Munkaviszonyom van bőven…

 41. Üdvözlöm!
  Tivadar vagyok, aktív khr-en vagyok.
  Szeretném rendezni a hiteleket, hogy tudjak venni lakást, ehhez 1500000-ra lenne szükségem. Bejelentett magyar folyamatos munkaviszonyom van.

 42. Aktív bárlistán vagyok, személyi kölcsönt szeretnék felvenni. Fizetésem átlag 140 ezer

 43. Üdvözlöm! Azt akarom kérdezni, ha aktív bárlistás vagyok, lízingre vehetek-e autót. Van bejelentett munkahelyem és utalással érkezik a fizetésem.

 44. Üdv! Szükségem lenne 2 millió Ft-ra, bárlistás vagyok, nagyon kéne hitel! Magyar postánál dolgozom, ha van lehetőség rá, kérem segítsenek.

 45. Hitelre lenne szükségem. Aktív BAR listás vagyok svájci frank alapú hitel miatt. Ingatlan fedezetem nincs.

 46. Jó napot kívánok, szeretném kiváltani a személyi kölcsönömet, kétmillió forintra lenne szükségem, de aktív bárlistás vagyok.

 47. Sürgősen szükségem lenne kölcsönre, aktív bárlistán vagyok. 600e Ft-ra lenne szükségem. Lehetséges-e és mit kell tenni.

 48. Anna vagyok, aktív báros, 6.000.000 forintra volna sűrgősen szükségem. Mit kell tennem, hogy hitelhez jussak? Előre is köszönöm!

Szólj hozzá!