A jelenlegi legkedvezőbb ajánlatok 3 millió forintos személyi kölcsönre

A személyi kölcsön gyors megoldást jelenthet egy váratlan kiadást igénylő körülmény bekövetkezésekor, lakásfelújítás esetén, autó vásárlásakor vagy akár egy, a családi kasszából egyösszegben nem finanszírozható nyaralás tervezésekor. E kölcsönfajta előnye, hogy fedezet nélkül, gyorsan és könnyen igényelhető, valamint szabadon felhasználható.

Akár még anyagi haszon is származhat egy pénzintézeti kölcsönből történő vásárlás során, mert habár a kamatkörnyezet a 2023. évben sem közelít az optimálishoz, a hitelkamatok lényegesen inflációszint alattiak.

Akár felújítás, vásárlás, családi esemény kapcsán merül fel a hitelfelvétel gondolata, érdemes körüljárni a lehetőségeket, és nemcsak a saját pénzügyeinket intéző bankok, de más pénzintézetek kínálatai között is körülnézni.

Napjainkban ehhez nem szükséges felkeresnünk az összes bankot, az internet segítségével pár másodperc alatt pontos képet kaphatunk a számunkra legkedvezőbb személyi kölcsönökről, arról, hogy milyen feltételekkel igényelhetjük, és arról is, hogy adott összeg esetén mekkora törlesztőrészletet kell majd fizetnünk havonta. Ezt a feladatot látják el a személyi kölcsön kalkulátorok, melyek segítségével díjmentesen választhatjuk ki a számunkra legkedvezőbb hitelajánlatot.

3 millió forint igénylése esetén, amennyiben nettó jövedelmünk eléri a 350 ezer forintot, az alábbi kedvező személyi kölcsön ajánlatokból válogathatunk, 7 éves futamidőre:

UniCredit Bank – Fix kamat személyi kölcsön

Havi részlet: 56 711 Ft

THM: 15,27%

Visszafizetendő összeg: 4 763 793 Ft

Fix törlesztőrészlet: végig

Raiffeisen Bank – Raiffeisen Személyi Kölcsön

Havi részlet: 56 868 Ft

THM: 15,77%

Visszafizetendő összeg: 4 806 959 Ft

Fix törlesztőrészlet: végig

MBH Bank – MBH Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

Havi részlet: 59 715 Ft

THM: 16,88%

Visszafizetendő összeg: 5 016 060 Ft

Fix törlesztőrészlet: végig

Erste Bank – Erste Most Személyi kölcsön

Havi részlet: 59 569 Ft

THM: 17,62%

Visszafizetendő összeg: 5 033 813 Ft

Fix törlesztőrészlet: végig

CIB Bank – CIB Előrelépő Személyi kölcsön

Havi részlet: 57 202 Ft

THM: 15,61%

Visszafizetendő összeg: 4 804 989 Ft

Fix törlesztőrészlet: végig

Fentiek alapján a havi törlesztőrészlet nagyságát, valamint a teljes visszafizetendő összeget figyelembe véve, jelenleg a legkedvezőbb ajánlat az UniCredit Banké, ahol 3 millió forint személyi kölcsön felvétele esetén, 7 évig havi 56 711 Ft-ot kell fizetnünk, a teljes visszafizetendő összeg pedig 4 763 793 Ft. Az ajánlatok közül a legkedvezőbb, 15,61%-os THM pedig a CIB Bank kínálatában elérhető.

Habár a havi törlesztőrészlet, a visszafizetendő összeg nagysága és a THM mértéke fontos lehet a hitelt nyújtó pénzintézet kiválasztásában, érdemes más szempontokat is figyelembe vennünk, mielőtt elköteleznénk magunkat.

Amennyiben személyi kölcsön felvétele mellett döntünk, érdemes először a saját pénzügyeinket intéző banktól ajánlatot kérni, mivel sokszor kedvezőbb feltételekkel, valamint egyszerűbben és gyorsabban juthatunk hitelhez, mindemellett adott esetekben munkáltatói igazolás sem szükséges a kölcsön igényléséhez, mivel pénzintézetünk ismeri a számlamúltunkat.

Az sem mindegy, hogy az általunk kiválasztott banknál felmerülnek-e induló költségek. Jó, ha ezzel tisztában vagyunk már a hitel igénylése előtt.

Fontos továbbá tudnunk, hogy az egyes bankoknál mik a feltételei a pozitív hitelelbírálásnak. A hitelbírálati feltételek ugyanis pénzintézetenként lényegesen eltérhetnek például akár minimum jövedelem szempontjából is.

Azt is érdemes körüljárnunk, hogy az adott banknál milyen kényelmi funkciók elérhetőek, hiszen egy hitelfelvétel során az elköteleződés évekre szól. Nem hátrány, ha a kiválasztott bank fiókja lakókörnyezetünk közelében elérhető, illetve, ha szintén a közelünkben megtalálható a bankfiók automatája. A jó minőségű internetbank felület, illetve mobil applikáció is megkönnyíti pénzügyeink intézését.

Amennyiben a hitelt nyújtó bank a kölcsönszerződés feltételeként jelöli meg a számlanyitást, nem árt tájékozódnunk a választható számlacsomagok jellemzőiről sem.

Az interneten található, pénzintézetektől független hitelkalkulátorok segítségével megismerhetjük a különböző bankok által kínált személyi kölcsönök konstrukcióit, és kiválaszthatjuk a számunkra legmegfelelőbb hitelajánlatot.

Szólj hozzá!