Végrehajtás – végrehajtás kiváltása

Amennyiben hitel, kezességvállalás vagy egyéb tartozás miatt banki-, bírósági- vagy APEH végrehajtás került ingatlanára, megoldást jelenthet az osztrák végrehajtás-kiváltás, amivel kifizetheti tartozását és az ingatlan is az Ön tulajdonában marad. Hogyan is működik a végrehajtás kiváltása? Miért lehet osztrák hitellel kiváltani adótartozást, végrehajtást?

A magyarázat egyszerű: ha Önnek olyan összegű tartozása vagy lejárt hitele van, hogy azt nem tudja finanszírozni, akkor nyilvánvaló, hogy banki kölcsönt sem fog kapni.

Elképzelhető, hogy van a nevén olyan ingatlan, amely fedezetül szolgálna, azonban a felmondott hitelének kifizetésére, egy banki vagy igazságügyi végrehajtás megakadályozására nem fogja tudni felhasználni. Ugyanis bármilyen értékes az ingatlan, nem fog hitelt kapni rá. Az osztrák hitel azért jelent megoldás, mert a magyar banki hitelt ezzel megkerülheti – az osztrák bank a saját szabályai alapján fog Önnek hitelt nyújtani, független a magyar bíróság, a NAV, a vámosok stb. intencióitól.

Bár a behajtóknak az a célja, hogy elvegyék az Ön ingatlanját, Önnek az utolsó pillanatig van esélye kibújni a kutyaszorítóból. De csak osztrák hitellel. Ausztriában ugyanis nem férnek hozzá a magyarországi statisztikákhoz, sem a NAV vagy a KHR listáihoz. Ráadásul a jövedelmét sem kell igazolnia, hiszen egy osztrák bank semmit sem tud kezdeni a kemény magyar valutával. Helyette csupán egy megfelelő értékű ingatlanra van szüksége, amellyel fedezni tudja a kölcsönt.

Ha ilyen rendelkezésére áll, minden további faxni nélkül felveheti az osztrák hitelt, és akár a 24. órában is mögé kerülhet a végrehajtóknak, hogy megtréfálja őket egy last-minute befizetéssel. Arról már nem is beszélünk, hogy Ön nem csupán hitelhez juthat Ausztriában (ezt itthon nem tudja megtenni), de ráadásul az euró igen alacsony kamatszintje miatt a törlesztések is barátibb összegűek lesznek, mintha itthon próbálkozna végrehajtás kiváltásával (amire persze lehetősége sincs).

Nézzük a részleteket:

Milyen célra igényelheti?

  • Felmondott hitel kiváltása.
  • Banki és bírósági végrehajtás kiváltása.
  • NAV-végrehajtás kiváltására.
  • NAV-tartozás kiváltása.

Egy ingatlan teljes vagy részleges végrehajtás alá vonásának következménye az árverezés során történő értékesítés, azonban a végrehajtási eljárás alatt számos lehetőség van az ingatlan megmentésére: osztrák banki hitel ügyintézésével megelőzhető az ingatlan elárverezése.

Végrehajtás kalkulátor

A végrehajtás-kiváltás kalkulátor segítségével egyszerűen és gyorsan kiszámíthatja, mekkora havi törlesztőre számíthat, ha meglévő tartozását az osztrák hitelkiváltás segítségével fizeti vissza.

Online kalkulációért kattintson ide!

Magánhitel kiváltása

Előfordulhat, hogy valaki sürgős pénzhiányban előnytelen magánhitel felvételére kényszerül. Amennyiben magánhitel terheli ingatlanát és nehezen tud megszabadulni ezektől a terhektől segítség vagy az ingatlan eladása nélkül, töltse ki az online ajánlatkérő űrlapot, kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot nehézségei mielőbbi megoldása érdekében.

A végrehajtás, magánhitel és egyéb tulajdoni lapra bejegyzett hitelek, hiteltartozások kiváltása révén az ingatlan megmenthető, nem kell eladnia, továbbra is az Ön tulajdonában marad.

Felmondott hitel kiváltása

Az osztrák hitel késedelemmel fizetett vagy felmondott hitelek kiváltására is alkalmas.