Vállalkozói hitel

Ha Ön vállalkozó vagy cégtulajdonos és nem kaphat nullás igazolást, a jelzálog alapú osztrák vállalkozói hitel megoldást jelenthet. Üzlethelyiség, üzem, gyár vagy telephely is szolgálhat a hitel fedezetéül. A hitelt akár veszteséges, negatív mérlegű vagy újonnan indult vállalkozások is felvehetik.

Hogy ez hogyan lehetséges? Nem azért, mintha az osztrák hitelintézetek nem ugyanúgy járnának el a problémás ügyfelekkel, mint nálunk. A bankárok ott sem szűzi, gyapjas báránykák, és nyilván ők sem szeretnék kiengedni a kezükből a pénzt, amelyet Önnek hiteleztek.

Azonban a magyarországi helyzettel szemben van egy nagy előnye minden magyar (vagy bármilyen egyéb országból való) ügyfélnek: az osztrákok nem vizsgálják a magyar magánszemélyek vagy vállalkozások helyzetét.

Ennek két oka van:

1. Nem vizsgálhatják, hiszen a NAV vagy a KHR adatai egyetlen külföldi pénzintézet számára sem érhetők el. A gyakorlott magyar polgár erre csak mosolyog, és megjegyzi, hogy van az a pénz, amiért bármilyen adat bárki számára elérhető. (Metternich megmondta, hogy a Balkán Bécs harmadik kerületétől keletre kezdődik, úgyhogy az osztrákok is tisztában vannak a mi „laza” titkosításainkkal…) Azonban

2. az osztrák bankot nem is érdekli az Ön vagy a cége/vállalkozása anyagi helyzete. Az osztrák vállalkozói hitel ugyanis nem egy adott cég aktuális „egyenlege” alapján kerül kiutalásra, hanem a céghez tartozó ingatlan értéke alapján. Vagyis Önnek lehet bármilyen tartozása, indíthatja a vállalkozást egy nappal a hitelkérelem beadása előtt, nem számít. Csak az számít, hogy fel tudjon mutatni egy ingatlant, amellyel fedezni tudja a jelzáloghitelét.

Természetes, hogy egy cég és egy magánszemély nem azonos ingatlanokkal rendelkezik. Pontosan ezért fontos tudnia, hogy üzlethelyiség, üzem, gyár vagy telephely is szolgálhat a hitel fedezetéül. A hitelt akár veszteséges, negatív mérlegű vagy újonnan indult vállalkozások is felvehetik.

  • A vállalkozói hitel törlesztése negyedéves átalányrészletek visszafizetésével történik, így nem havonta fizet.
  • Nincs előzetes költség, nem kell előre értékbecslés.
  • A hitelt belátható futamidőn belül fizeti vissza (maximum 20 év).
  • BAR(KHR)-listás szereplést nem vizsgálják.
  • Előzetes hitelbírálat 8 órán belül.

A vállalkozói hitel felvételéhez éves mérleg és cégkivonat, társasági szerződés, aláírási címpéldány, egyéni vállalkozók esetén vállalkozói igazolvány és egy aktuális adóbevallás benyújtására van szükség.

Vállalkozói hitel kalkulátor

A vállalkozói hitel kalkulátor segítségével azonnal kiszámolhatja, mekkora havi törlesztőrészletekre számíthat a hitel futamideje alatt: online kalkulációért kattintson ide!