Osztrák mobilcég hazánkban

Hamarosan megjelenik hazánkban is az Emporia Telecom. Az osztrák cég idős emberek igényeihez tervezett, alapvető funkcionalitású mobiltelefon-készülékeket forgalmaz.

Emporia mobiltelefon AusztriábólAki Symbian operációs rendszerre vágyik a telefonján, az jól teszi, ha kerüli az Emporiát: készülékeiket csak a legalapvetőbb funkciókkal látják el, úgy mint telefonálásra és rövid szöveges üzenetek (SMS) küldésére. Az osztrák vállalkozás az idős emberek igényeinek megfelelően nagyobb kijelzővel szereli készülékeit, nagyobb gombokkal, valamint szükség esetén hangosabb csengőhangokat is beállíthatnak.

Az 1991-es alapítású osztrák cég Linzből indult el a siker útján, speciális készülékeit immár 22 országban forgalmazza, előrejelzéseik szerint 2009-ben mintegy 500 000 darabot értékesítenek ma már mobilfizetésre is alkalmas készülékeikből. Eveline Pupeter-Feller, a cég tulajdonos-ügyvezetőjének véleménye szerint a következő években a többszörösére nő majd az eladható mennyiség. Az osztrák hölgy ezt azzal támasztotta alá, hogy az európai országok “öregednek”, vagyis növekszik az idős emberek aránya.

 

Szólj hozzá!