Osztrák hitel magyar ingatlanfedezettel

Az osztrák hitelek nem csak azért olyan népszerűek hazánkban, mert a magyar bankrendszer nem képes olyan tisztességes módon működni, mint egyes nyugati bankok.

A nyugat-európai vagy amerikai bankok esetén visszás dolog tisztességességről beszélni, hiszen a 2008-as világválság kirobbanása kizárólag a bankok felelőssége volt. Az európai bankokhoz valóban csupán begyűrűzött a válság, azonban a nagy bankok vezetői az öreg kontinensen is ugyanolyan gyomorforgató módon jártak el, mint az Újvilágban. Hatalmas bónuszokat vettek fel a válság közepén is – végül az angol kormánynak törvényt kellett hoznia az ilyen visszás gyakorlat ellen.

Azonban érdekesség, hogy azok a nyugati bankok, amelyek betették hozzánk a lábukat, itt sokkal pofátlanabbak, mint hazájukban. Ennek az oka egyértelműen az a puha állami szabályozás, amely megengedi a bankoknak, hogy szabadon trükközzenek. Azonban a világ kinyílásával immár a magyar állampolgároknak is lehetőségük van osztrák bankoktól ausztriai feltételekkel felvenni hitelt.

Vagyis nem kell a magyarországi viszonyoknak megfelelő kölcsönt felvennie, hanem profitálhat a kedvezőbb, osztrák kondíciókból. Az ingatlanfedezetes hitel természeténél fogva szabadon felhasználható, számla nélkül, igazolások nélkül. A hitel összege általában a fedezetként felajánlott ingatlan körültekintően felbecsült értékének fele szokott lenni – ezzel a hitelfelvétel előtt mindenképpen kalkulálnia kell!

Szólj hozzá!