Nem kell bankba menni – a KHR státusz ügyfélkapun keresztül is lekérdezhető

A Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) adatbázisában szereplő információk akkor játszanak különösen fontos szerepet, ha valaki hitelkártyát, hitelkeretet vagy bármilyen típusú hitelt szeretne igényelni.

A KHR-t a magyarországi bankok használják a hitelbírálati eljárásaik során. A rendszerben a negatív státuszú adósok mellett jó adósként azok is szerepelnek, akik a hiteleiket rendben fizetik.

Az adatbázisban negatív státusszal szereplő személyek bizonyos ideig nem hitelképesek, azaz nem vehetnek fel semmilyen kölcsönt. A KHR listára negatív adósként akkor lehet felkerülni, ha egy hitelt nem a szerződésben meghatározottak szerint fizet az adós. A KHR-ben szereplő adatok díjmentesen lekérhetők az Ügyfélkapun keresztül.

Hitelfelvétel előtt érdemes ellenőrizni a KHR státuszt. Az adatok lekéréséhez szükséges nyomtatvány tartalmazza a nyilvántartott szerződés fő adatait – többek között a szerződés típusát és a hitel, valamint a törlesztőrészlet összegét, a késedelmes fizetéseket és az esetleges előtörlesztéseket –, valamint az is megtudható belőle, ha kértek már le ilyen irányú adatokat a lekérdezőről, hogy mikor, milyen jogcímen és ki által lettek lekérve az adatok.

Saját KHR státusz lekérése

A hatályos, vonatkozó törvények alapján a saját hiteljelentés szolgáltatás díjmentesen igényelhető.

Az aktuális KHR státusz lekérhető az Ügyfélkapun keresztül. Ehhez be kell lépni az ügyfélkapus fiókba, majd az oldal tetején lévő keresőmezőbe be kell írni, hogy „Saját hiteljelentés igénylése”. Az „Ügyintézés indítása” gomb megnyomása után betöltődik a lekérdező személyes adatait tartalmazó űrlap, mely tartalmának módosítására nincs lehetőség. Az oldalon a lekérdező kiválaszthatja, hogy postán vagy az ügyfélkapus tárhelyére kéri kézbesíteni az adatokat. Utóbbi esetben az információ hamarabb megérkezik. A kézbesítés módjának kiválasztása után az űrlap fejlécében található „Kitöltés befejezése” gombra kattintva az űrlap beküldésre kerül. Amennyiben a lekérdezőnek van ügyfélkapus tárhelye, az igénylés sikerességéről szóló értesítés ide érkezik, ahogy a hiteljelentés is, amennyiben az igénylő nem postai úton kérte azt.

Az adatszolgáltatást azok is meg tudják igényelni bármelyik hazai banknál, akiknek nincs ügyfélkapus hozzáférésük.

Mikor érkezik meg a kért adat?

A hiteljelentés az űrlap beküldését követő legfeljebb 3 munkanapon belül érkezik meg a lekérdezés során megadott kézbesítési módnak megfelelően, postai úton vagy az ügyfélkapus tárhelyre. A hétvégén benyújtott kérelmek esetében a kérelem feldolgozása a hétvégét követő első munkanapon kezdődik meg.

Szólj hozzá!