BAR-listások részére hitelkiváltás

Nem véletlenül tartanak sokan attól, hogy akár önhibájukon kívül felkerülnek a KHR-rendszer negatív adósok listájára, hiszen még ha tartozás teljes egészében rendezésre is kerül, az adós még legalább egy évig szerepelni fog a passzív KHR listán, mint „volt” negatív adós.

Egy év után a KHR rendszeréből törlődik a negatív besorolás, és ismét gond nélkül kaphat bármilyen hitelt, amire a hitelbírálat alapján jogosult lehet. Azonban ha a hitellel gondunk van, ha még nem is vagyunk elmaradásban, de a kilátásaink nem túl fényesek, érdemes a piacon tájékozódni. Miért? A deviza alapú hitelek forintosítása, és a folyósításuk megszüntetése óta a bankok adósságrendező hitelkonstrukciói igencsak fellendültek. Ennek oka, hogy hiába a 2014. évi deviza törvény általi elszámolás, hiába a 2015. évi forintosítás lehetősége, sajnos nem ritka eset, hogy 8-10 éves törlesztés után még mindig annyi a tartozás, mint a felvett hitelösszeg volt sok-sok évvel ezelőtt. Ez főleg azokat az ügyfeleket érinti, akik olyan konstrukciót vállaltak magunkra, melyben az árfolyam ingadozás miatt megállapítottak a havi díjak tekintetében egy limit összeget, mely fölött nem kellett havonta fizetnie az adósnak. Tehát, például az adós azt kérte, hogy havi 40.000,- Forintnál ne kelljen többet fizetnie. Eddig rendben is volt, csakhogy azt sokan figyelmen kívül hagyták, vagy nem észlelték a veszélyét, hogy ha a CHF elszállása miatt a törlesztő részlet 60.000,- Forintra növekedett, a 20.000,- Forintos különbözet nem tűnt el. Azt az adósok egy külön számlán halmozták, mint kamat. És mikor lejárt a hitelösszeg, tehát a tőke, utána megállapodás szerint egy összegben, vagy részletekben ezt a hónapról hónapra halmozott kamatot kellett tovább fizetni.

Pénzintézete válogatta, hogy a halmozott kamatra még számolt-e fel a futamidő közben plusz kamatot, vagy csak gyűjtögette a különbözetet. Ilyen rémes konstrukciók ma már nem léteznek, csupán elrettentő példaként szerettük volna bemutatni, hogy miért fontos, mit is vállalunk magunkra akár 10-20 évre.

Visszatérve az adósságrendező kölcsönökre kiemelnénk, hogy megelőzni a bajt mindig kifizetődőbb, mint utólag valahogy kimászni belőle. Persze, az élet nem arról szól, hogy egyfolytában aggodalmaskodjunk, és valójában nem is ez a célunk. A célunk annyi, próbáljuk idejében felismerni a problémákat és kellő körültekintéssel megoldást találni rá. A régi, 2010-es évek előtt kötött hitelkonstrukcióknál szinte biztos, hogy fellelhető kedvezőbb kondíciójú kölcsön. Törvények, rendeletek szabályozzák, hány hónap lehet a maximális futamidő például. Van, aki tudna kisebb havi díjakat fizetni hosszabb időn keresztül, azonban a bank már nem hosszabbíthatja meg szerződését. Azonban erre pont megoldás lehet a hitelkiváltás, hiszen a meglévő, régi szerződés lezárásra kerül, s egy új kerül megkötésre, tehát elölről indul a futamidő. Jellemzően a kamatszint is kedvezőbb, az még egy pozitívum lehet számunkra.

Viszont hitelkiváltásra csak abban az esetben van lehetőségünk, ha még nem kerültünk fel az aktív KHR listára. A passzív lista már nem feltétlenül kizáró ok sok féle hitel tekintetében, azonban ha adósságrendező kölcsönt szeretnénk igénybe venni, sem aktív, sem passzív listán nem lehet nyomunk, de még csak olyan elmaradásunk sem lehet, ami miatt még fel sem kerültünk a KHR negatív adóslistájára. Ami érthető, hiszen egy pénzintézet sem kapkodna egy olyan ügyfélért, aki már a szerződéskötés előtt elmaradásban van.

Még ha nagyon kedvező feltételeket kínálnak számunkra régi hitelünk helyett, próbáljunk higgadtan gondolkozni, nehogy lelkesedésünkben elkerülje figyelmünket pár aprónak tűnő részlet, mint például az, hogy a 2% THM csupán 5 hónapig tart, azt követően ugyan olyan mértékű lesz, mint jelenlegi hitelünk. Természetesen, ha pont egy ilyen átmeneti könnyítésre van szükségünk ez nem feltétlenül rossz üzlet, a fontos mindig az, tudjuk-e pontosan, mibe vágunk bele.

“BAR-listások részére hitelkiváltás” bejegyzéshez 43 hozzászólás

 1. Tisztelt cím!
  A véleményem az,hogy mivel magam és akkori társam hibájából kerültünk ebbe a helyzetbe,nem hibáztathatom a bankokat,sem pedig mást.Egy újabb esélyt szeretnék csak.Mióta a feleségem elhagyott minket és én adom fel a csekkeket ,egy havi elmaradásunk sincs,de a KHR listáról nem fogok lekerülni,mert az OTP faktoringnak is fizetem a már bedőlt hitelt.Ebből már nincs kiút.Köszönöm,hogy elolvasta soraimat.

 2. Egy év után törlik? Ez sajnos nem így van, 2012-ben kifizettem a hiteleim, a mai napig rajta vagyok aktív bárosként a KHR listán. Hiába küldtem meg a kifizetés igazolását a KHR-nek nem töröltek, és ezáltal a mai napig semmilyen hitelt nem tudok felvenni. Ez a valóság. A bankok pedig mereven elzárkóznak hiába viszem a kifizetési igazolásokat nem kapok sehol sem hitelt, pedig nettó 200.000,-Ft felett van a fizetésem. Teljesen kiábrándultam a banki bürokráciából. Már feladtam nem is próbálkozom, ugyis elutasítanak.

 3. Mi a véleményem? Azok a bankok és azok az emberek fekete listáznak be becsületesen dolgozó embereket, akiknek mérhetetlen kapzsiságuk vezetett emberek tízezreinek elszegényedéséhez????!!!!
  Követeljük az adóslista eltörlését, vagy mi is készítünk egyet a pártokról és politikusokról, akik negatív elbírálással felkerülve soha többet nem vehetnek részt a közéleti tevékenységben, politikában. Igaz, ez Őket már nem érinti annyira kedvezőtlenül, mint a kisemmizett embereket, hisz anyagilag megszedték magukat más emberek által évekig minimálbérükből vonatott magánnyugdíjpénztári megtakarításaikból. Az ország jól teljesít – Orsósok, Kötelesek, Farkasok, Gáspárok, Galambosok zsebének kitömésében és az “őslakos” magyarság kisemmizésében, hisz a pénzügyi csalások hátterében minden alkalommal kisebbségi elkövetők álltak, akiket a bíróság felfüggesztett büntetéssel elengedett, a visszatérítés soha nem következett be, míg a károsultak utcára kerültek miattuk. Nem vagyok hajlandó tovább szenvedni és nélkülözni miattuk.
  Ez a véleménye egy becsületesen életét végig dolgozó és hajléktalanná váló nyugdíjasnak.

 4. Nekem sűrgös megoldásra lenne szükségem teljesen összecsaptak a fejem felett a hullámok negativ aktív BAR lista közüzemi elmaradások, hiába a viszonylag jó jövedelem, nincs hitel, egy jó kölcsönnel rendbe lehetne tenni mindent, de olyan nincs ebből segítsenek ki utat találni, mert én csak egyet tudok és az az öngyilkosság. Ha van segítség segítsenek, nem ajándék kell egy tisztességes kölcsön amit simán tudnék fizetni is. Nincs ki út sajnos, én úgy látom.

 5. Tisztelettel érdeklődnék, már a hiteleimet levonták, egy év el telt, kihez kell fordulnom, hogy KHR.listájáról levegyen az ERSTE-.Bank Mai napig rajta vagyok,!!! Mit kell tennem ! Köszönöm.

 6. Érdeklődnék, hogy ha aktív BAR listás vagyok, és szeretnék egy olyan hitelt, amivel az összes tartozásom kifizethetném, van-e lehetőségem.

 7. 68 évesen benne vagyok egy kilátástalannak tűnő hitelcsapdában amiért nagyrészt én vagyok a hibás de a körülmények szerencsétlen alakulása is nagymértékben hozzájárult. Bár már havi rendszerességgel tudnék fizetni , lehetőséget nem ad egyetlen bank sem, hogy az adósságaimat rendezni tudjam ilyen hitel lehetőség a világon nincs. Így marad a nélkülözés a kilátástalan életmód vagy a halál.
  A kormánynak foglalkozni kellene ezzel a problémával is és lehetőséget adni az embereknek, hogy ebből a nehéz helyzetből ki tudjanak törni.
  Nem lenne szabad engedélyezni azt hogy behajtó cégek potom összegekért felvásárolják a bankoktól az adósságot és uzsora kamatokkal sújtsák az amúgy is bajban lévő embereket. Ugyan ezekért az uzsorakamatra adott hitelekért, magán embereket bíróság elé állítanak.

 8. Én nagyon szeretném kiváltani a hiteleinket hogy tényleg egy helyen legyen..De egyik bank sem segít mert fent vagyunk a listán..Így viszont több helyre fizetünk ökör nagyságú törlesztőket..Jobb lenne egy helyen..

 9. A hitel BAR-listásoknak… mégha kepesek is lennenk a modositott feltetelekkel torleszteni sem. A hitelek nem arrol szolnak hogy az ugyfelek jol jarjanak, arrol szol hogy a bank minel kisebb befektetessel minel nagyobb haszonnal mukodjenek… kinek erdeke hogy egy folyamatosan fizeto, (kamatos kamatok) -mert mindenki probal eleget tenni azert ezt szogezzuk le, megha a gyerekeinek ennivalora es egyebekre nem is jut annyi- szal hogy kifizesse s nem tartozzon az nem erdeke egy banknak sem… erre talaltak ki egymas kozott… kartelezes ez is csak maskent…

 10. Tiszteletem
  Èrdeklődnèk arról hogy ha aktiv bárlistán van valaki hitelkiváltás céljából lehet e önöknèl hitelt igényelni?
  Köszönettel: Szilvia

 11. szeretnék önöktől pénzt felvenni de bár listás vagyok, szeretném ha segítenének minél hamarabb. előre is köszönöm

 12. Tisztelt cim! Érdeklődnék, hogy ha aktív BAR-listás vagyok és szeretnék egy olyan hitel, amivel az összes tartozásom kifizethetném, van-e lehetőségem! Előre is köszönöm!

 13. Jó napot, én is fent vagyok a bárlistán, szeretném megoldani a dolgot, ha van rá mód.

 14. Jó napot!
  Én is arra lennék kíváncsi, hogy aktív bárosoknak adnak-e hitelt. A jövedelmem az meglenne hozzá, kis családommal lakást szeretnék vásárolni.

 15. Ilonának teljesen igaza van, maffiózó intézetek listáznak, amikor nagyrészt az ő mérhetetlen kapzsiságuk miatt lett az adósok nagy része rátéve a listára! Ha nem lettek volna ennyire mohók a bankok és nem lenne a politikai osztályunk ilyen mérhetetlenül aljas és korrupt, valamint a bíróságaink nem feküdtek volna le gátlás nélkül a banki- és a politikai maffiának, akkor ma is az adósok nagy része rendesen és pontosan fizetné a hitelét. Az emberek nagy többsége nem hülye és tudta, hogy meddig és mit vállalhat törlesztésként be. A kétszeresét-háromszorosát soha nem vállalta volna, mert nem tudta volna törleszteni, ahogy ma sem tudja. Ahogy egy barátom mondta az AXA bankról és az üzelmeiről: “csak egyszer lenne 3 napig forradalom, tudnám, hogy hová menjek el látogatóba!”

 16. Tisztelt cím! Én is szeretném kiváltani a hiteleimet, de jó lenne csak egyet fizetni és nem 6 fele. Sajnos mi is BAR-listán vagyunk, amit tudunk, fizetünk, de sok fele sokat kell, fizetésem számlám le van tiltva – mit lehet csinálni ilyen esetben?

 17. Nagyon kérem Önöket segítsenek, mert tartozásom nincs, levonták már, csak a kamatot vonják, ami minimális már. De mégis, BÁR-listán vagyok. Mikor vesznek le róla vagy hogy kell elintéznem. Mert az ERSTE bank informált. Köszönöm.

 18. Érdeklődnék, hogy ha aktív BAR listás vagyok, és szeretnék egy olyan hitelt, amivel az összes tartozásom kifizethetném, van-e lehetőségem.

 19. Tisztelt Cím !!

  Aktív BAR-os vagyok, és segítséget szeretnék kérni, hogy lenne lehetőség Önöknél hitelfelvételre !!

  Köszönöm a segítséget !!

 20. Sürgős segítségre lenne szükségem, de sajnos aktív báros vagyok.Szeretném összevonni és kifizetni a hiteleket.

 21. Tisztelettel érdeklődnék, hogy minimális összeggel vagyok fent BÁR-listán, amit most is fizetek. Annyi hitelhez szeretnék hozzájutni, hogy egy kis lakást tudjak venni a gyerekeimnek. Köszönöm előre is a válaszukat.

 22. Tisztelt Cím !Érdeklődnék, hogy ha aktív BAR listás vagyok,a mai napig rendszeresen törlesztem van e lehetőség egy olyan hitelt, amivel az összes tartozásom kifizethetném, illetve fel is tudnék venni..
  Köszönettel

 23. Érdeklődnék, hogy ha aktív BAR listás vagyok, és szeretnék egy olyan hitelt, amivel az összes tartozásom kifizethetném, van-e lehetőségem.

 24. Jó napot! Én is hitelt szeretnék még nem vagyok báros de több kisebb hitelem van és ezért nem adnak hitelt itt Magyarországon hitelt! Azért szeretnék őnöknél érdeklődni. Köszönöm

 25. Bárlistás vagyok, sajnos Magyarországon nem kapok hitelt, pedig szeretném kiegyenlíteni. 1000000-forintra lenne szükségem…

 26. Tisztelt Uram / Hölgyem !

  Bár listán vagyok. Adósságom törlesztem, a bankkal megegyeztem. Viszont van mellette több kisebb hitelem is. Ezeket szeretném egy hitelre kiváltani, hogy a törlesztő részlet kevesebb legyen. Ha van rá lehetőség. Választ előre is köszönöm.

 27. Érdeklődnék én is! Én minimális tartozás miatt vagyok BAR listán. 1000000 ft -ra lenne szükségem, kaphatok hitelt? Köszönöm a választ!

 28. Helló, én is aktív báros vagyok és szükségem lenne egy kisebb kölcsönre.

 29. Sehol nem kapok hitelt, nem vagyok báros, de sok hitel van a bankok szerint. Pont azért kellene hitel, hogy megszüntessem!

 30. Tisztelettel kérdezném, hogy mivel nekem is sikerült jó pár hitelt jó pár hitelintézetnél begyűjtenem és én is KHR listára kerültem, milyen lehetőségeim lennének a sok hitel egybe gyúrásával kapcsolatban?

 31. BÁR listán szerepelek, hitelt szeretnék, hogy rendezzem az adósságom! Anyagi helyzetem megváltozott, megfelelő hosszú távú jövedelemmel rendelkezem.

 32. Tisztelt címzett! Aktív báros vagyok 2-3 kisebb tartozás miatt. Szeretném őket kifizetni, s valamennyi hitelt felvenni még hozzá. Van-e rá megoldás? Köszönöm.

 33. Egy kérdésem lesz !
  A Bankok miért nem értik meg , és fogadják el , hogy akinek nem kevés a havi összege , annak ellenére miért nem kaphat hitelt ? Tehát a havi összeg 165000 + 20000 Ft , de ha annak ellenére levonnák az 50% -ot akkor még maradna a 80000 Ft , tehát abból még simán lehetne fizetni a hitel részleteit , mondjuk max 25000 vagy 30000 havonta . Attól még nem lenne túlélés ! De hát természetesen akinek KEVESEBB a havi díja az megint más , és meg is érthető , hogy az nem kap hitelt . Tehát akinek nem kevés a havi pénze az miért nem kap hitelt ???

 34. T. Cím! Van egy elég jó vállalkozásom, nincs banki hitelem, de adóstársként báros lettem, de már passzív és lassan az is lassan le jár! Kérdésem: van-e lehetőség rá, hogy forgóeszközre felvehessek 1 millió forintot, amit beforgatva a cégbe komoly haszonnal tudnám kamatoztatni?

 35. Érdeklődnék, hogy ha aktív BAR listás vagyok, és szeretnék egy olyan hitelt, amivel az összes tartozásom kifizethetném, van-e lehetőségem.

 36. Üdvözlöm! Szeretném a meglévő hiteleimet kiváltani egy jobb konstrukcióra, ha lehetséges. Köszönettel: Vné

 37. Tisztelt Hölgyem! Szeretnék érdeklődni, hogy Bar-listás vagyok, de szeretnék kifizetni a tartozásokat tudnak ebben nekem segíteni. Segítségét ellőre is köszönöm

 38. Jó napot kívánok.
  Érdeklődnék, hogy ha aktív BAR listás vagyok, és szeretnék egy olyan hitelt, amivel az összes tartozásom kifizethetném, van-e lehetőségem. Köszönöm szépen.

 39. TISZTELETEM! MÉG NEM SZEREPELEK A LISTÁN DE HAMAROSAN FELTESZNEK HA NEM SEGÍTENEK, KÉREM SEGÍTSÉGÜKET,TÖBB KIS HITELT SZERETNÉK KIFIZETNI PLUSZ EGY JELZÁLOGOT EGYESÍTENI. REMÉLEM VAN MEGOLDÁS SZÁMOMRA!! KÉREM SEGÍTSÉGÜKET. KÖSZÖNÖM SZÉPEN!!

Szólj hozzá!