BAR-lista hitel egyszerűen?

Az osztrák hitel kedvező feltételeket kínáló, Ausztriában felvehető kölcsön magyar adósok számára. Miért ez a hitelfajta jön először szóba, ha aktív KHR listás ügyfélről esik szó? A válasz roppant egyszerű.

A magyar KHR-rendszerhez az ausztriai bankok, pénzügyi vállalkozások nem férnek hozzá, így nem is tudnak róla (mondhatnánk, mint a BAR és KHR előtti „régi szép időkben”), ha valakit a magyar bankok negatív adósként tartanak számon. Ebből következik, hogy egy újabb hitel felvétele sokkal kevesebb aggódást, keresgélést és nehézséget okoz valószínűleg, mintha Magyarországon szánná rá magát hiteligénylésre a feketelistás adós. A kedvező feltételek, alacsonyabb kamatszintek (főleg személyi hitelek, jelzálogkölcsönök vonatkozásában) azonban nem csak az eladósodott emberek figyelmét vonják magukra.

Aktív KHR-eseken kívül jellemzően az Ausztriában nyitott bankszámlával rendelkező, ottani munkahelyen dolgozó magyarok élnek a kedvezményes osztrák hitelekkel. A jövedelem nagy részének elköltése általában kis hazánkban történik meg, viszont a hiteligénylés természetes, hogy abban az országban válik valóra, ahol kedvezőbb kondíciókat kínálnak a hitelintézetek. Jó annak, aki hónap végén is ugyan olyan könnyed lendülettel megy bevásárolni, mint hónap elején, fizetés után, de sajnos sokan élnek szigorú pénzügyi beosztással, és bizony számít akár 5-10-20 ezer Forint megtakarítás is.

Akinek alapvetően köze nincs Ausztriához, nem csoda, ha csak végszükség esetén vállal be hosszabb utazásokat azért, hogy végre hitelt vehessen fel. A szükség, viszont mint tudjuk, valóban nagy Úr. Negatív adósként hiába szeretnénk válogatni a lehetőségek közül, hiszen nincs sok választásunk. Kölcsönt igényelni a legtisztább és legbiztonságosabb saját magunk nevében, híresebb banktól.

A feketelistás adósként való megbélyegzés hiánya, valamint a magyar bankokénál alacsonyabb kamatok és költségek mellett van még egy nem elhanyagolható előny osztrák hitel esetén. Ez pedig nem más, mint az osztrákok által használt valuta, az euró stabilitása. Egy instabil, hol magas, hol alacsony értékű valuta régen sem, manapság pedig még annyira sem vonzaná az ügyfeleket, még akkor sem, ha alacsony kamatot hirdetnének. Hiszen ha az euró jelentősen ingadozna, az alacsony kamat semmit sem érne. Mára azért csökkent le jelentős mértékben az osztrák hitelek igénylésének száma, mert Magyarországon törvényi korlátozás lépett érvénybe annak érdekében, hogy külföldi jelzáloghiteleket lehetőleg megszüntessék.

Ennek következménye, hogy aki ténylegesen elszánja magát feketelistán szereplő adósként osztrák hitel igénylésére, célszerű kifejezetten olyan oldalt keresnie, ahol nem csupán megemlítésre kerül , hanem ahol a honlapkészítők az osztrák hitel legapróbb, jelenleg aktuális részleteibe avatják be olvasóikat.

Van olyan élethelyzet, olyan szituáció, ahol a legjobb megoldás a hitelfelvétel. Szeretnénk hangsúlyozni, hogy mielőtt meglévő hitel mellé további hitelt felvétele mellett tesszük le voksunkat, nézzünk mélyen magunkba, hogy semmi jobb más módja nincs-e problémánk megoldására. Amennyiben úgy találjuk, valóban nincs, mindenki saját lehetőségei szerint tegyen meg mindent biztonságos jövőbeni megélhetése érdekében a megnövekedett törlesztési terhek mellett.

“BAR-lista hitel egyszerűen?” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. T.Cím!
    Számtalan ajánlatot olvastam BAR listás osztrák hitelekről. Felháborító, hogy több évtizedes nyugdíj megtakarításunkat ellopták, fekete listára tettek és végrehajtatnak, miközben a mi pénzünkből élősködnek bennünket hajléktalanná és nincstelenné téve, a KHR miatt a kitörési lehetőség esélyétől is megfosztva.

  2. Tud-e valaki ajánlani egy bankot pl. Bécsben, ahol szóba is állnak az emberrel. Vagy van-e Magyarországon olyan hitelközvetitő iroda, aki erre specializálta magát? Kérem, írjon az email címemre.

Szólj hozzá!