Mi az adósságrendező hitel?

Az adósságrendező hitel olyan hitel, amelyből Ön meglévő hiteleit visszafizetheti egy új, jelentősen kedvezőbb kondíciókkal rendelkező hitel felvételével: ezáltal havi kiadásai csökkennek, több hitel egyidejű törlesztése helyett a továbbiakban csak egy hitel részleteit kell fizetnie.

Az adósságrendező hitel felvétele hosszú időre megoldja hitelezési problémát. A hitel feltételei igen gyorsan változnak. Minden bank ki vannak téve a pénzpiac többi szereplőjétől érkező nyomásnak, és a pénzintézetek így egymásra kényszerítik az újabb és újabb, egyre jobb vagy éppen egyre rosszabb hiteleket.

Adósságrendező hitel kalkulátor

Az adósságrendező hitel kalkulátor segítségével egyszerűen és gyorsan kiszámíthatja, mekkora havi törlesztőre számíthat, ha meglévő hiteleit egyetlen új, az Ön számára sokkal kedvezőbb feltételekkel rendelkező hitellé alakítja.

Online kalkulációért kattintson ide!

A bankrendszerbeli összefonódásokra tökéletes példa a svájci frank alapú hitelek kapcsán megismert árfolyamrés és egyoldaú kamatemelés gyakorlata. Ha a bankok nem tudnának egymás gyakorlatáról, akkor ezek a csalások egy bank machinációi lettek volna.

Azonban hogy, hogy nem, minden bank emelte a kamatokat és minden bank felszámolta az árfolyamrésből származó, csaláson alapuló hasznot. Ez csak úgy lehet, ha a bankok figyelik egymás „innovatív” megoldásait. A maffiaszerűen működő bankrendszer hátrányait már láttuk, most lássuk az előnyeit is! Az osztrák hitel felvehető adósságrendezés céljából is – ha Magyarországon nincs olyan bank, amely tisztességes feltételek mellett adna Önnek kölcsönt, vagy esetleg Ön már szerepel a KHR-listán, és ezért itthon nem kap hitelt, akkor az adósságrendező osztrák hitelt Önnek találták ki. Lássuk az osztrák adósságrendező hitel feltételeit és előnyeit egy listába szedve.

Miért éri meg az adósságrendezés?

A bankok versenyének és a hitelpiaci termékfejlesztésnek köszönhetően a hitelkonstrukciók folyamatosan fejlődnek, azaz ma már sokkal kedvezőbb feltételek mellett juthat hitelhez, mint mikor meglévő hitelét felvette. Ez Magyarországra is jellemző, azonban az osztrák bankok eleve sokkal jobb hiteleket kínáltak az ügyfeleknek. Mielőtt itthon hitelt venne fel, mindenképpen nézzen körül nyugati szomszédunknál is – semmibe sem kerül, Ön csak nyerhet rajta!

Mikor ajánlott az osztrák adósságrendező hitel?

  • Ha magyarországi kereskedelmi bankoknál elutasították hitelkérelmét BAR/KHR-listás szereplése miatt.
  • Túl magas törlesztőrészleteket fizet és a mostaninál hosszabb futamidő alatt szeretné törleszteni hitelét, hogy ezáltal a havi részletek kisebb terhet jelentsenek.
  • Alacsony havi jövedelemmel rendelkezik, vagy nem bankszámlára érkezik a jövedelme, esetleg nincs igazolható jövedelme.
  • Nem tudja kiváltani meglévő hitelét, de van forgalomképes, legalább 10 millió Ft forgalmi értékű ingatlana.
  • Ön vállalkozó vagy cégtulajdonos, de nem kaphat NAV 0-s igazolást.

Korábban felvett forint alapú hitelek esetén célszerű az adósságrendező hitel igénybevétele, mivel ezek a hitelek mára jelentősen elavultak, azaz drága – mivel 2003 előtt csak forint alapú hitelek voltak a magyar hitelpiacon – hitelkonstrukciónak számítanak.