A válasz röviden és tömören az lenne, hogy bármire. Bővebben: tényleg bármire. Az osztrák hitel hihetetlenül kedvező tulajdonságainak egyike, hogy a bankból kapott eurók szabadon felhasználhatók. Senkit nem akarunk arra kapacitálni, hogy hitelből oldja meg felmerülő problémáját.
Ebben a kérdésben polarizált a magyarok véleménye. Egyesek szerint az osztrák bankok csak a vérünket akarják szívni, és amikor meglátják az igénylésen, hogy magyar az ügyfél, akkor olyan kamatot számítanak fel "személyre szabottan", amely láttán egy osztrák ember a bank helyett is elpirulna.
2010 óta jelentősen csökkent a részleges vagy teljes előtörlesztések díja (végtörlesztés) hitelek esetében. Korábban átlagosan 3-9%-ot kértek el a finanszírozók.
A mai rohanó világban el sem tudnánk képzelni az életünket számítógép, internet vagy mobiltelefon nélkül. Az információk olyan gyorsan terjednek, áradnak az „éterben”, hogy már szinte bárhol „ott” lehetünk. A vásárlási szokásaink is gyökeresen megváltoztak az utóbbi években. A mai ember már nem csupán a kirakatok csillogásánál figyeli, hogy mit szeretne megvenni, nem feltétlenül várja ki az áruházakban a kígyózó sorokat.
Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR régebbi nevén BAR) az a rendszer, ahol a bankok nyilvántartják a rossz fizető adósokat. Magánszemélyek esetén a pénzintézetek által nyújtott, hitelből vagy lízingből eredő, a mindenkori minimálbért elérő és legalább 90 napig fennálló tartozás esetén lehet felkerülni a KHR listára.
Amennyiben olyan gépkocsit szeretnénk venni, amelyet jelenlegi tulajdonosa hitelre vásárolt, és annak részleteit jelenleg is törleszti, ezt hitelátvállalással tehetjük meg.
Későn kapott észbe, vagy csak most tudta meg, hogy milyen rossz feltételekkel vette fel a hitelét? Ne keseredjen el, az adósságrendezés még mindig megoldást jelenthet.
Az általunk előre elvégeztetett állapotfelmérés és ármeghatározás nagy biztonságot adhat a vevőjelölttel folytatott használtautó áralku során. Ha pontosan tudjuk, hogy milyen az autónk, és mennyit ér, kisebb az esélye, hogy a vevő tudja érvényesíteni az akaratát.
2003-tól minden adófizetőnek módjában áll az adóhivatallal elektronikus adatcsere (FINANZOnline) útján az adóbevallásait (személyi jövedelem- és társasági adó illetve ÁFA-bevallásait) benyújtani.
Az utóbbi időben megnőtt azoknak a száma, akik megtakarításaikat Ausztriában helyezik el. A határ melletti osztrák bankfiókokban egyre több a magyarul beszélő alkalmazott, így akár nyelvtudás híján sem nehéz számlát nyitni.
Becslések szerint mintegy 1 millió eurós kárt okozott az a banda, amely hamis tulajdoni lapokkal operálva nagy értékű ingatlanokra vett fel osztrák hitelt. A bűncselekmény-sorozat kitervelőit még nem sikerült elfogni, a közreműködők már lakat alatt vannak.
Megszűnik nyugati szomszédaink adóparadicsom-volta: az osztrák kormány komoly vita után elfogadta, hogy szükség esetén kiad banki ügyféladatokat más országok (adó)hatóságainak.
A legtöbb szakértő, gazdasági és pénzügyi elemző úgy látja, hogy Ausztria rengeteget profitált a vasfüggöny két évtizeddel ezelőtti leomlásából. Nyugati szomszédunk átlagosan 0,3-0,6 százalékponttal gyorsabb éves GDP-növekedést produkál, mint a többi nyugati-európai gazdaság.
Közel 15 millió eurós kárt okozott a 2009. július 23-án, csütörtökön lezúduló jégeső az osztrák mezőgazdaságnak. A jégesőt hozó viharok pusztítása az idei évre elérte a 65 millió eurós összeget, azaz átszámítva kb. 15 milliárd forintos veszteséget volt kénytelen elkönyvelni az ágazat - jelentette pénteken egy osztrák biztosítótársaság.