Egyéni vállalkozás Ausztriában

Az egyéni vállalkozás tulajdonosa lehet az az Ausztriában letelepedett személy, aki a vállalkozást saját nevében és saját számlára működteti, minden kockázatot ő visel és a nyereség is őt illeti meg. Önállóan vállalkozik, nem munkavállalóként. Munkavállalókat foglalkoztathat, munkaszerződéseket köthet, amely osztrák munkavállaló foglalkoztatása esetén különböző bejelentési kötelezettség mellett a foglalkoztatást megelőzően munkavállalási engedély beszerzése is szükséges az osztrák munkaügyi hivataltól).

Alapítása az iparűzés bejelentésével, illetve annak engedélyeztetésével történik. A cégjegyzékbe az éves forgalomtól függően jegyzik be, csak a cégjegyzékbe bejegyzett vállalkozó használhat cégnevet, egyébként az egyéni vállalkozónak a saját nevét kell használnia. Iparigazolványt kell kiváltania. Az iparengedély kiadásának feltételeit személyesen kell teljesítenie, ha ez nem áll módjában, kinevezhet egy, az iparűzési törvény előírásainak megfelelő ügyvezetőt, akinek a vállalkozásnál kell dolgoznia és teljes mértékben biztosításköteles munkavállalóként, munkaviszonyban kell állnia. Iparűzési tevékenység esetén a kamarai tagság kötelező. Vállalkozói társadalombiztosítás szükséges, jövedelemadó és forgalmi adó kötelezettség áll fenn.

Kapcsolódó
Osztrák mobilcég hazánkban
Dupláz az osztrák export
Osztrák adófajták
Osztrák hitel magyar ingatlanfedezettel

Önnek mi a véleménye?

Név*

Ide írhat*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>